Dansk

Hvilket tal? - Nem matematik

23. november 2019 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Du skal finde et tal. Tallet bliver lagt sammen med 38, og så trækker vi 29 fra. Til slut lægger vi 89 til. Nu har vi 199. Er tallet 99,100 eller 101?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} x+38-29+89 &= 199 \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2019 af mathon

                 \small t+38-29+89=199


Svar #3
23. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#1

\begin{align*} x+38-29+89 &= 199 \\ x &= \;? \end{align*}

x?


Svar #4
23. november 2019 af annonym368 (Slettet)

#2

                 \small t+38-29+89=199

Hvad ville det sige?

jeg ved godt hvordan man skal regne ud, men forstår ikke hvordan  jeg skal finde tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2019 af ringstedLC

#3: I #1 er din opgave opstillet som en ligning med x som den ubekendte, der søges.Ved at isolere den fås:

\begin{align*} x &= 199-(38-29+89)=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af Stygotius (Slettet)

Hvad har dette med faget dansk at gøre??


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2019 af mathon

                                 \begin{array}{lllll} t+38-29+89=199\\\\ t+98=199\\\\ t=199-98\\\\ t=101 \end{array}


Skriv et svar til: Hvilket tal? - Nem matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.