Matematik

Binomialtest

23. november 2019 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle

Jeg sidder med en opgave, hvor testen/stikprøven eller whatever er dobbeltsidet, og signifikatnsniveauet er sat til 5 procent (2,5 i hver ende), og skal til at finde den kritiske mængde. 

Det ene tal giver mig et procent på 2,2 og den anden på 3,4. Det samme gør sig gældende for den kritiske mængde i den anden ende (altså landet ikke på de procent-halløj som jeg leder efter)

Hvordan skriver man det så op? Er den første kritike mængde så i intervallet (2,2;3,4). Er det sådan man skriver det? Mener, at vi på klassen valgte den laveste, men ved ikke om jeg husker forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2019 af peter lind

Den er henholdsvis ≤ 2 eller <3 og ≥ 4 eller 3. Du kan jo ikke få en brøk antal gange

Du ka også skrive 2.2 eller 3.4


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2019 af AMelev

Den X-værdi k1, der giver dig en sandsynlighed på 2.2% (P(X ≤ k1) = 2.2%) er kritisk, så den venstre del af den kritiske mængde er {0,1,...,k1}, mens den værdi, der giver dig en sandsynlighed på 3.4% ligger i acceptmængden.

Acceptmængden er alle de X-værdier j, hvor 2½% ≤ P(X ≤ j) ≤ 97½%.
Kritisk mængde er alle de X-værdier, der ligger uden for acceptmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2019 af AMelev

Den X-værdi k1, der giver dig en sandsynlighed på 2.2% (P(X ≤ k1) = 2.2%) er kritisk, så den venstre del af den kritiske mængde er {0,1,...,k1}, mens den værdi, der giver dig en sandsynlighed på 3.4% ligger i acceptmængden.

Acceptmængden er alle de X-værdier j, hvor 2½% ≤ P(X ≤ j) ≤ 97½%.
Kritisk mængde er alle de X-værdier, der ligger uden for acceptmængde.

Prøv evt. at uploade et billede af opgaven.


Svar #4
24. november 2019 af Sara6543 (Slettet)

Opgaven lyder:

En mønt kastes 110 gange. I 50 af kastene viser den krone.

Benyt et binomialtest med et 5 % signifikantsniveau til at vurdere om mønten er ærlig

Ved 44 er procenten på 2,2 procent. Betyder det så at 0-44 er min kritiske mængde, hvis jeg altså har forstået det her korrekt?

og ved 64 er den på 96,5 procent og ved 65 er den ved 97,7 procent. 

Så må den kritsike mængde her være fra 64/65 - 110. 

Og  mønten er vel ærlig, da 50 ikke er i den kritiske mængde så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2019 af peter lind

Hvis P(X<43) < 2,5% er det rigtigt

Den kritiske mængde i det andet tilfælde er 65, 66, ...., 110


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af AMelev

#4 Der er korrekt, at P(X ≤ 44) = 2.2% og P(X ≤ 45) = 3.5%, så 45 er mindste tal i accceptmængden.

Det er også rigtigt, at P(X ≤ 65) = 97.8%, men det betyder jo, at P(X > 65) = 2.2%, hvilket igen vil sige,
at P(X ≥ 66) er 2.2%.
Tilsvarende  fås, at P(X ≥ 65) = 3.5%, så 65 er største tal i acceptmængden.

Acceptmængden A = {45, 46, ......, 64, 65}
Venstre del af den kritiske mængde er Kv = {0, 1, ....., 43,44} og højre del Kh = {66, 67, ....., 109,110}.

Da testrerultatet 50 ligger i acceptmængden, må man på 5% signifikansniveau acceptere mønten som værende ærlig.


Skriv et svar til: Binomialtest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.