Matematik

Funktioner af to variable

24. november 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Det oplyses, at den cirkulære kant af lampen kan i modellen (f(x,y)=0,1x^2-0,8x+0,1y^2) beskrives som niveaukurven, der er givet ved f(x,y)=0,9. Radius af denne cirkel skal bestemmes, kan man gøre det med brug af cirklens ligning?


Svar #1
24. november 2019 af Emilie50 (Slettet)

Hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af mathon

                           \small \small \small \begin{array}{lllll} &0.1x^2-0.8x+0.1y^2=f(x,y)=0.9&\textup{multiplicer med 10}\\\\ &x^2-8x+y^2=9\\\\ &\left (x^2-8x+4^2 \right )-4^2+y^2=9\\\\ &\left (x-4 \right )^2-16+y^2=9\\\\ &\left(x-4 \right )^2+(y-0)^2=\mathbf{{\color{Red} 5}}^2 \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.