Matematik

Angående matematik-opgaver

24. november 2019 af anonym189 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er lidt gået i stå i de her 3 opgaver, som jeg virkelig synes er kompliceret..

De lyder således:

En is der vejer 210 g. indeholder 18 g. sukker.

a) Hvor mange procent af isen udgøres af sukker?

____________________________________________________________________________________

Et beløb på 7300,- kr. indsættes på en konto der giver 0,7% i rente per. år.

a) Hvor mange penge står der på kontoen efter 15 år?

b) Hvor mange år skal pengene stå på kontoen før at beløbet er oversteget 10000,-kr? 

____________________________________________________________________________________

Befolkningen i en by vokser med 2% per. år.

a) Hvor mange procent vokser befolkningen med på 10 år?

- Jeg håber I ville hjælpe mig! :/


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2019 af Mathias7878

1 a) sukker i i isen / isens totale vægt * 100 %

2 a) Anvend renteformlen

  K_n = K_0\cdot (1+r)^n

hvor K_0 er startbeløbet, r renten og n antallet af år.

2 b)

2^10

- - -

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. november 2019 af Mathias7878

2 b) er svaret til den sidste a), min fejl.

i 2 b) skal du løse ligningen

  10.000 = 7.300\cdot 1.07^n

med hensyn til n.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{a) }\text{Sukker}_{\%} &= \frac{Sukker\cdot 100}{Is}\%=\;?\,\% \\\\ \text{a) }\text{Saldo}_{\,15} &= K_0\cdot (1+r)^{15}=\;?\text{ kr.} \\ \text{b) }\text{Saldo}_{\,n} &>10000= K_0\cdot (1+r)^{n} \\ n &= \frac{\log\left ( K_n \right )-\log\left ( K_0 \right )}{\log\left ( 1+r \right )} =\;?\text{ \aa r} \\\\ \text{a) }\text{Tilv\ae kst} &= (1+\text{v\ae kstrate})^{\text{\aa r}} \\ &= (1+0.02)^{10}\approx1.22 \\ \text{Tilv\ae kst}_{\%} &= \frac{(1.22-1)\cdot 100}{1}\%=\;?\,\% \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2019 af mathon

Befolkningen i en by vokser med 2% per. år.

a) Hvor mange procent vokser befolkningen med på 10 år?

                       \small \begin{array}{llll} 1+r_{10}=1.02^{10}=1.21899\\\\ r_{10}=0.21899=21.9\% \end{array}


Svar #5
24. november 2019 af anonym189

Tusinde mange millioner gange, nogle gode svar allesammen - Er så taknemlig!!!


Skriv et svar til: Angående matematik-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.