Matematik

Løs ligningssættet

25. november 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

x+y=1

2x-y=14

altså y=1x?

og y=2x-14

1x=2x-14

14=1x

x=14

er det korrekt udført? Eller har jeg misforstået noget


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af StoreNord

x+y=1 ganges med 2=>

2x+2y=    2         derfra trækkes
 2x -  y=  14

         y= -12


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} x+y &= 1 \\ y &\neq1x\;,\;1x=1\cdot x \\\\ x+y &= 1 \\ x-x+y &= 1-x \\ y &= 1-x \\ (1-x) &= 2x-14 \\ -x &= 2x-14-1 \\ x &= -2x+15 \\ 3x &= 15 \\ x &= 5 \\ y &= 1-5=-4 \\\text{Kontrol}:\left\{\begin{matrix} 5+(-4)=1\\2\cdot 5-(-4)=14 \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nem måde at finde x på:

x+y=1

2x-y=14

De to ligninger adderes:

x+y+2x-y = 1 + 15

3x = 15

x=5

Derefter findes y af den første ligning:

5+y = 1

Træk 5 fra på begge sider af lighedstegnet:

5-5+y =1-5

y = -4


Svar #4
25. november 2019 af KneeKreeKey

Tusind tak, jeg kunne virkelig ikke knække koden


Skriv et svar til: Løs ligningssættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.