Matematik

Reducer hjælp mig:)

26. november 2019 af Nicklas345 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Reducer udtrykket

med mellemregning tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af StoreNord

Hvis jeg ser rigtigt, at der står gange-tegn i tælleren, skal du forkorte med a to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2019 af ringstedLC

Vedhæft et bedre billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2019 af AMelev

Benyt potensregnereglerne:
a^n\cdot a^m=a^{n+m} og
\frac{a^n}{a^m}=a^{n-m}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2019 af mathon

                                           \small \small \frac{a\cdot a\cdot a\cdot a\cdot a\cdot a\cdot a }{a\cdot a\cdot a}=\frac{\cancel{a}\cdot \cancel{a}\cdot \cancel{a}\cdot a\cdot a\cdot a\cdot a }{\cancel{a}\cdot \cancel{a}\cdot\cancel {a}}

i overensstemmelse
med:                                  \small \frac{a^2\cdot a^5}{a^3}=a^2\cdot a^5\cdot a^{-3}=a^{3+5+(-3)}=a^{2+5-3}=a^4


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2019 af mathon

smutter:

                                          \small \small \frac{a^2\cdot a^5}{a^3}=a^2\cdot a^5\cdot a^{-3}=a^{\mathbf{{\color{Red} 2}}+5+(-3)}=a^{2+5-3}=a^4


Skriv et svar til: Reducer hjælp mig:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.