Matematik

BESTEM F(1) VED HJÆLP AF GRAFEN

26. november 2019 af ukent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan vil man bestemme f(1) ved hjælp af grafen og hvordan vil man regne b) ud - Løs ligningen f(x)=3 ved aflæsning?

Vedhæftet fil: matjoe.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af StoreNord

a)
Find 1 på x-aksen. Gå derfra lodret op, til du rammer grafen. Gå derefter vandret til venstre til du rammer y-aksen. Dèr har du f(1).

b)
Find 3 på y-aksen. Gå derfra vandret til højre til du rammer grafen. Gå derfra lodret nedad til du når x-aksen. Dèr finder du løsningen.

c)
Her skal du fortælle, i hvilket interval f er voksende, i hvilket interval den er aftagende og i hvilket interval den igen er voksende.
Husk, atdu skal dække hele intervallet ]-∞;∞[.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2019 af ringstedLC

Der er absolut ingen grund til at bruge store bogstaver i overskriften!

a) "ved hjælp af grafen" betyder at aflæse. Fat en spids blyant, en ud af x-aksen og op til grafen.

b) Hvis der havde stået: Løs ligningen:

f(x)=0

skulle du have fundet nulpunkterne, - altså x-værdien af de punkter, hvor y-værdien er 0. Så til spørgsmålet:

f(x)=3

skal du finde x-værdien af de punkter, hvor y-værdien er 3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2019 af AMelev

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Skriv et svar til: BESTEM F(1) VED HJÆLP AF GRAFEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.