Matematik

Løsningskurvers hældning i punktet A

01. december 2019 af lol1010 - Niveau: A-niveau

Er der en der kan hjælpe med opgave a)

Vedhæftet fil: SharedScreenshot1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2019 af peter lind

a) dy/dx er hldningen af kurven i (x, y)


Svar #3
01. december 2019 af lol1010

dvs. a passer med III på grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2019 af peter lind

ja


Svar #5
01. december 2019 af lol1010

a har en hældning på 0.5, derfor III

b har en hældning på 0.25, derfor II

c ved vi starter ved 0.5 på y-aksen, derfro må den være I, men hvad er så hældningstallet?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2019 af Soeffi


Svar #7
01. december 2019 af lol1010

Tak for det , men hvordan kan det være at b passer med II og c passer med I. Kan jeg måske få en forklaring på det?


Svar #8
01. december 2019 af lol1010

og hvordan kan det være at alle har den samme hældning med forskillige grafer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2019 af Soeffi

#8.

Du kan aflæse hældningerne i forskellige punkter bl.a. i A, og der hvor kurverne skærer y-aksen.

I A har alle samme hældning, der er 0,5. Ved skæringen med y-aksen ses det, at I har hældningen 0,25-0,3, II har hældningen 0, og III har hældningen 0,5. 


Svar #10
01. december 2019 af lol1010

Jeg forstår dsv ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2019 af Soeffi

#10. Hvis du kigger på formlerne, så er det klart, at a) er en ret linje. 

For at finde ud af hvilken ligning, der svarer til hver af de to andre, så må man vælge et punkt på kurven og måle hældningen (på øjemål) af kurven.

Hvor er det lettest at bruge øjemål? Svaret er for skæringen med y-aksen. Her kan det på den oprindelige tegning ses, at II har hældningen 0. Dermed må denne kurve svare til b), da denne ligning give dy/dx = 0,25·x = 0,25·0 = 0. (Den sort/hvide tegning er ubrugelig).

Vedhæftet fil:03-1.png

Svar #12
01. december 2019 af lol1010

Tak for det:) jeg forstår det nu 


Skriv et svar til: Løsningskurvers hældning i punktet A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.