Matematik

Bevis for y'=k y/x

04. december 2019 af EmoKidWithPiercings (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Jeg sidder og skriver SRO, og skal bl.a. bevise formlen y'=k y/x..

Mit problem er bare at jeg er SINDSYG dårlig til beviser, da jeg på ingen måde ved hvor jeg skal starte eller slutte.... 

Jeg synes selv jeg har søgt internettet tyndt, men kan bare ikke komme frem til noget som helst.. Og min vejleder er til INGEN hjælp :( 
Så jeg ville høre om der måske skulle være en venlig sjæl her inde, der kan hjælpe mig med at komme i mål med det her "#¤% bevis :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af peter lind

Kom med hele opgaven


Svar #2
04. december 2019 af EmoKidWithPiercings (Slettet)

Bevis og forklar hvilken vækstmodel hver af diffenrantialligningerne y'=k, y'=ky og y'=k y/x , svare til. 

Jeg har på de to første, man kan bare ikke finde ud af den sidste :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af peter lind

Løs differentialligningen. se evt formel 180 side 29 i din formelsamlng


Svar #4
04. december 2019 af EmoKidWithPiercings (Slettet)

Det hjælper desværre ikke. 

Jeg har forsøgt et eller andet, men det eneste jeg er kommet "frem" til er: 

y'=k y/x

y'=k*(y'*x-y*x')/x^2

=k*(y'-y*x')/x

men det er jo bare ikke et bevis, og igen stinker jeg til matematik, så jeg ved slet ikke hvor jeg skal hen eller noget som helst :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2019 af peter lind

Du har ikke brugt formlen rigtig. a(x) = -1/x, b(x) = 0. du kan også bruge separation af variable


Skriv et svar til: Bevis for y'=k y/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.