Matematik

Hjælp til differentialligning

04. december 2019 af scientist - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der vil være søde at hjælpe mig med denne opgave:

Vedhæftet fil: Differentialligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af peter lind

brug separation af variable   M-2/3 dM = - kdt


Svar #3
04. december 2019 af scientist

Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2019 af peter lind

Integrer på begge sider af lighedstegnet og løs den fremkomne ligning med hensyn til M


Svar #5
05. december 2019 af scientist

Kan du vise, hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af janhaa

a)\\\int M^{-2/3}\,dM=-k\int dt\\ \\ 3M^{\frac{1}{3}}=-kt+d\\ \\ M(t)=(-\frac{kt}{3}+c)^3

og

M(0) = 75 og M(75) = 0,5

b)

M(t) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2019 af janhaa

#6

a)\\\int M^{-2/3}\,dM=-k\int dt\\ \\ 3M^{\frac{1}{3}}=-kt+d\\ \\ M(t)=(-\frac{kt}{3}+c)^3

og

M(0) = 1  og M(75) = 0,5

b)

M(t) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.