Matematik

Sandsynlighed P ( x <= Y)

05. december 2019 af Jepp5220 - Niveau: Universitet/Videregående

Givet er to stokastiske variabler, X og Y, med udfaldsmængde S_x=S_y = {1,2,3,4}

https://imgur.com/a/Lw327KR

Hvordan udregner jeg Sandsynligheden P (X\leq Y)?

PS. Hvordan embedder jeg et billede ordentligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af delc (Slettet)

Hvis X og Y er uafhængig. 

P(X \leq Y ) = P(X = 1 , Y \geq 1) + P(X = 2 , Y \geq 2) + ... + P(X = 4 , Y \geq 4)Pga. uafhængighed af X og Y har vi

P(X \leq Y) = P(X=1)P(Y\geq 1)+...+ P(X=4)P(Y\geq 4)


Skriv et svar til: Sandsynlighed P ( x <= Y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.