Matematik

Fra lineær til potensfunktion

05. december 2019 af Johnniboi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver man opg. b?

Man skal transformere en lineær funktion til en potensfunktion, og det har vi ikke lært noget om.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af janhaa

a)\\ \ln(y)=1,574*\ln(1000)-7,948


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af janhaa

b)\\ \ln(y)=\ln(x)^{1,574}-7,948\\ \\ y=e^{-7,948}*x^{1,574}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2019 af Soeffi


Svar #4
05. december 2019 af Johnniboi (Slettet)

#2

b)\\ \ln(y)=\ln(x)^{1,574}-7,948\\ \\ y=e^{-7,948}*x^{1,574}

Hvad er det du gør fra den første linje til den anden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. december 2019 af delc (Slettet)

#4 Der skulle stås  \ln(y) = \ln(x^{1.574}) - 7.948  . Opløft begge sider i e


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2019 af PeterValberg

\ln(y)=1,574\cdot\ln(x)-7,948

\ln(y)=\ln(x^{1,574})-7,948

\ln(y)-\ln(x^{1,574})=-7,948

\ln\left(\frac{y}{x^{1,574}} \right )=-7,948

e^{\ln\left(\frac{y}{x^{1,574}} \right )}=e^{-7,948}

\frac{y}{x^{1,574}}=e^{-7,948}

y=e^{-7,948}\cdot x^{1,574}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2019 af AMelev

Eller alternativt, opløft e i begge sider:

\ln(y)=1,574\cdot\ln(x)-7,948\Leftrightarrow          (ln og e--- er hinandens inverse, dvs. "ophæver hinanden")
y=e^{1,574\cdot\ln(x)-7,948}\Leftrightarrow                             (potensregneregel)
y=e^{1,574\cdot\ln(x)}\cdot e^{-7,948}\Leftrightarrow                      (potensregneregel)
y=(e^{ln(x)})^{1,574}\cdot e^{-7,948}\Leftrightarrow                   (ln og e--- er hinandens inverse)
y=x^{1,574}\cdot e^{-7,948}\Leftrightarrow
y=e^{-7,948}\cdot x^{1,574} = b\cdot x^a, \: \textup{hvor} \: b= e^{-7,948}\: \textup{og} \: a=1,574


Skriv et svar til: Fra lineær til potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.