Matematik

Toppunkt og parabler

05. december 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Benyt f ' (x) til at bestemme toppunkten for parablen med ligningen y = 2x-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Matematisk formelsamling

(61) 


Svar #2
05. december 2019 af Danmark2018

Har prøvet men forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2019 af Larsdk4 (Slettet)

http://www.frividen.dk/andengradspolynomier/

(Video 12)

"Den bedste måde, at blive god til faget på er ved, at prøve sig frem eller genlæs teorien"


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2019 af Mathias7878

Anvend toppunktsformlen

T_{x,y} = (\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a})

hvor

a = 2 \ b = -4 \ c = 3 \ d = b^2-4ac

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll}&f(x)=2x^2-4x+3\\\\ &f{\, }'(x)=4x-4\\\\\textup{i toppunktet er der}\\\textup{vandret tangent}\\\textup{hvilket kr\ae ver:}&f{\, }'(x_T)=4x_T-4 =0\\\\&x_T=1\\\\ &y_T=f(x_T)=f(1)=2\cdot 1^2-4\cdot 1+3=1\\\\ \textup{toppunkt:}&T=(1,1) \end{array}


Skriv et svar til: Toppunkt og parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.