Matematik

tre grafer A, B og C, hvilken funktion f, g eller h den er graf for??

05. december 2019 af slettetbruger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal løse denne her opgave.

Er der en, som kan give en hjælpende hånd?

opgaven lyder således: 

Ud fra en funktion f er funktionerne g og h bestemt ved  
 g(x)= f(x-2)

h(x)=f(x+1)+2
 
 på figuren ses graferne for de tre funktioner f, g og h. 

(vedhæftet fil)
 
a) gør for hver af de tre grafer A, B og C rede for, hvilken funktion f, g eller h den er graf for.

Vedhæftet fil: opgave 15 mat afl.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af peter lind

g(x) er forskudt til højre

h(x) er forskudt opad og ti venstre

hold evt. øje med om lokalt maksima


Svar #3
05. december 2019 af slettetbruger (Slettet)

så er det rigtigt forstået at f(x)= c, g(x)= b og h(x)= a? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2019 af peter lind

nej når g(x) er forskudt til højre må f(x) ligge til venstre for g(x)


Svar #5
05. december 2019 af slettetbruger (Slettet)

giver det så mening at sige?

Jeg kan se at g(x) er parallelforskudt af f i x-aksens retning og at h(x) er parallelforskundt af f i y-aksens retning
derfor er g(x) forskudt til højre, og h(x) er forskudt opad og til venstre. Eftersom g(x) er forskudt til højre, må f(x) ligge til venstre for g(x). 
derfor er 
f(x)= b 
g(x)= c
h(x)= a 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af peter lind

ja


Skriv et svar til: tre grafer A, B og C, hvilken funktion f, g eller h den er graf for??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.