Fysik

henfald

06. december 2019 af rikke0227 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt usikker på hvordan selve formlen vil se ud hvis man enten skal isolere henfaldskonstanten eller antal kerne til start. Jeg kan godt bestemme det ved hjælp af solve, men jeg har svært ved at gennemskue hvordan formlen vil ændrer sig 

Vedhæftet fil: henfaldsloven.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2019 af janhaa

N/N_o=e^{-kt}\\ \\ \ln(N/N_o)=-kt\\ etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2019 af mathon

                            \small \small \begin{array}{llll} &N(t)=N_0\cdot e^{-kt}\\\\&N_0=N(t)\cdot e^{kt}\\\\&\ln\left (\frac{N_0}{N(t)} \right )=k\cdot t\\\\&k=\frac{\ln\left (\frac{N_0}{N(t)} \right )}{t} \end{array}


Skriv et svar til: henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.