Matematik

Omdrejningslegeme

08. december 2019 af Homework101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) løst, har fået a=0,42.

b)  Ved ikke hvordan jeg løser den :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2019 af mathon

Forskellen er, at i b) kender du a og V men ikke øvre grænse:

               \small \small \pi \cdot \int_{0}^{\mathbf{{\color{Red} b}}}\left (0.3\cdot \sqrt{x\cdot (16-x)} \right )^2 \mathrm{d}x=100

                 


Svar #2
08. december 2019 af Homework101 (Slettet)

#1

Forskellen er, at i b) kender du a og V men ikke øvre grænse:

               \small \pi \cdot \int_{0}^{b}\left (0.3\cdot \sqrt{x\cdot (16-x)} \right )^2 \mathrm{d}x=100

                 

Arh, okay! 

Skal jeg så bare lege gætteleg, indtil jeg rammer 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2019 af mathon

Nej - Du skal beregne b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll}\pi \cdot \int_{0}^{b}0.09\cdot (16x-x^2)\, \mathrm{d}x =100\\\\0.09\pi \cdot (8b^2-\frac{1}{3}b^3) =100\textup{ ...}\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.