Matematik

Reduktion

09. december 2019 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med at reducere følgende udtryk som kan findes i det vedhæftede fil.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billeded, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Brug kvadratsætningerne. I den første skal du bruge to af sætningerne, én til hver parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2019 af PeterValberg

Kvadratsætningerne er din ven i nøden :-)

\frac{(1+9b^2+6b)(1-9b^2)}{(1+3b)^3}=

\frac{(1+3b)^2\cdot(1-3b)(1+3b)}{(1+3b)^3}=

\frac{(1+3b)^3\cdot(1-3b)}{(1+3b)^3}=

1-3b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2019 af PeterValberg

\frac{2+4c}{(2-4c^2)^2-16c^4}\cdot(2-4c)=

\frac{(2+4c)\cdot(2-4c)}{(2-4c^2)^2-16c^4}=

\frac{4-16c^2}{4+16c^4-16c^2-16c^4}=

\frac{4-16c^2}{4-16c^2}=....?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2019 af AMelev

Se din formelsamling side 7 (15) - (17)

1. Benyt i tælleren (15) hhv. (17) fra højre mod venstre.
Forkort.

2. Gang (2 - 4c) på brøken, jf FS side 6 (10)
Benyt (17) i tælleren og (16) på (2 - 4c2)2 i nævneren
Reducér i nævneren og forkort med 4.


Svar #6
10. december 2019 af masteredvin45 (Slettet)

Mange tak for svarene.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.