Matematik

Statistik - stokastiske variable

16. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Lad X være en stokastisk variabel med udfaldsmængde Sx. Lad A og B være delmængde af Sx således at 

Sx = A ∪ B

Antag at P(X ∈ A) = 1/5 og P(X ∈ B) = 6/7. Find P(X ∈ A ∩ B)

Tænkte man skulle gange de to sandsynligheder med hinanden, 1/5 * 6/7, men det er vist ikke rigtigt. Jeg tror, der er noget, jeg muligvis har misforstået. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af peter lind

Brug P(Sx) = P(A)+P(B) - P(A∩B)


Svar #2
16. december 2019 af Hej15 (Slettet)

Så 1/5 + 6/7 - ? 

Hvordan beregner jeg P(A∩B)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2019 af chyvak

Du kender venstresiden i #1. Sandsynligheden for at få et udfald i udfaldsmængden er jo - hvad?


Skriv et svar til: Statistik - stokastiske variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.