Fysik

Fysik opgave

17. december 2019 af Madsiso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, hvordan laver man denne opgave. Især a). Har ingen anelse

Vedhæftet fil: page_11.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2019 af peter lind

a) brug impulsbevarelse

b) Brug energbevarelse

c) brug formlerne for kastebevægelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2019 af Kap1D

Først udregner vi kanonkuglens kraft, med Newtons Anden Lov:

\begin{align*} F_{kugle}&=m_{kugle}\cdot a_{kugle}\\ &=9,90 kg\cdot 610m/s=6039 kg\cdot m/s \end{align*}

Newtons Trejde Lov, siger da at kanonen påvirkes med samme kraft, da kan vi udregne kanonens acceleration ved:

\begin{align*} a_{kanon}&=\frac{F_{kugle}}{m_{kanon}}\\ &= \frac{6039kg\cdot m/s}{3180 kg}=1.899... m/s \approx 1.9 m/s \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2019 af peter lind

 Det er ikke rigtig. Du blander kraft sammen med impuls. Da kanonen står stille til at begynde med får du

m1*v1 + m2*v2 = 0


Svar #5
17. december 2019 af Madsiso (Slettet)

#4

 Det er ikke rigtig. Du blander kraft sammen med impuls. Da kanonen står stille til at begynde med får du

m1*v1 + m2*v2 = 0

Hvordan skal jeg bruge impulsbevarelse, forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2019 af peter lind

Løser du ligingen med hensyn til v1 får du v1 = m2*v2/m1   indekset 1 henfører til rekylet og indekse 2 henfører til kanonkuglen


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.