Matematik

Differentialregning

18. december 2019 af XXXX121221 - Niveau: A-niveau

Vis at funktioner på formen f(x)=c*ek*x  er løsning til differentialligningen y'=ky


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af mathon

                              \small \small \begin{array}{lllll}&f(x)=y= C\cdot e^{k\cdot x}\\\\&y{\, }' =C\cdot e^{k\cdot x}\cdot \left (k\cdot x \right ){\, }' \\\\&y{\, }' =C\cdot e^{k\cdot x}\cdot k\\\\&y{\, }' =k\cdot \left ( C\cdot e^{k\cdot x} \right ) \\\\&y{\, }' =k\cdot y \end{array}


Svar #2
18. december 2019 af XXXX121221

Mange tak:)


Svar #3
18. december 2019 af XXXX121221

Hvorfor ganger du med (k*x)'


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2019 af mathon

...differentiation af sammensat funktion.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.