Matematik

Differentiere mht. a og b

18. december 2019 af bdr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan differentieres q(a,b)=(ln(a^2\cdot b)-8)^2 både mht a og mht b?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af StoreNord

Først afleder du q(a,b)=(ln(a^2\cdot b)-8)^2med hensyn til til a.
Så afleder du q(a,b)=(ln(a^2\cdot b)-8)^2med hensyn til til a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2019 af peter lind

Brug sammensat differentiaton først kvadrat, dernæst ln funktionen og til slut a2b-8


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll}&{q_a}{\, }' =2\cdot \left ( \ln(a^2\cdot b)-8 \right )\cdot \frac{1}{a^2\cdot b}\cdot 2ab&=&\frac{4}{a}\cdot \left ( \ln(a^2\cdot b)-8 \right )\\\\&{q_b}{\, }' =2\cdot \left ( \ln(a^2\cdot b)-8 \right )\cdot \frac{1}{a^2\cdot b}\cdot a^2&=&\frac{2}{b}\cdot \left ( \ln(a^2\cdot b)-8 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Differentiere mht. a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.