Matematik

Differentialligninger

24. december 2019 af marielinge - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe ift hvordan jeg løser delopgave c i Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2019 af ringstedLC

Der er ingen diff.-ligning i denne opgave.

a) Tegn grafen med CAS og bestem f(140).

b) Differentier f og fortolk '(2), - tip: f er en vækstfunktion.

c) Løs f '(x) = 0 og indsæt løsningen i f.


Svar #2
24. december 2019 af marielinge

Fandt ud af det! Dog gider min Maple, ikke udføre solve funktionen, af en eller anden mærkelig grund :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2019 af ringstedLC

Det er mig, der kludrer i det; væksten vender jo ikke for sådan noget kryb.

Bestem ekstremum for f '. Det kan gøres ved at diff. f ' og løse f '' = 0. Indsæt x-værdien i f.


Svar #4
24. december 2019 af marielinge

For at bestemme ekstremum skal man jo f'(x)=0. Eller er det bare mig der er helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. december 2019 af ringstedLC

Ikke ekstr. for f, men for f '.


Svar #6
24. december 2019 af marielinge

Må jeg spørge hvorfor det gøres med den dobbelt afledte? 


Svar #7
24. december 2019 af marielinge

Og skal den ikke indsætter i f' efter?Altså x-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. december 2019 af ringstedLC

I b) skulle du gerne have fortolket resultatet til at være en væksthastighed for x = 2.

For at finde den største væksthastighed må du bestemme fmaks.' ved at diff., hvilket giver f '' og sætte lig nul.

f: Længde.

f ': Væksthastighed.

f '': Acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. december 2019 af ringstedLC

#7: Nej. "Bestem længden af..." det vil sige f af x.

ad. #8:

Længde, - vækst.

Hastighed, - hældning af vækst.

Accel., - hældning af hastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. december 2019 af mathon


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.