Matematik

ligninger?

30. december 2019 af lauhan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvordan løser man en ligning som har opløftet x'er? 

f.eks 

x^2+2=3x^2-16

på forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

x^2 - 3x^2 = -16 - 2

-2x^2 = -18

x^2 = 9

x = +-3


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2019 af peter lind

Flyt alt over på højre side

Det bliver en andengradsligning

Du kan se på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning   hvordan den løses

Diskriminanten defineres som b2-4ac og den må ikke være negativ


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2019 af xxMathiasxx (Slettet)

Det bliver til en andengradsligning:

Først finder du koefficienterne a, b og c.

Derefter bruger du denne formel: b2-4ac

Diskriminanten fortæller, hvor mange løsninger andengradsligningen har.

d>0 = 2 løsninger

d=0 = 1 løsning

d<0 = 0 løsninger

Formel for beregning af løsningerne;

Lx=-b±√d/2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2019 af xxMathiasxx (Slettet)

Link til at se hvordan den løses: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/andengradsligningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Der er ingen grund til at gøre så meget besvær. Løs nu bare ligningen helt normalt, uden nogen løsningsformler.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2019 af xxMathiasxx (Slettet)

#1 Hvordan har du fået x til +-3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Så se dog hvad jeg har skrevet.

Må jeg se din løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. december 2019 af xxMathiasxx (Slettet)

Løsning til andengradsligningen:

x2+2=3x2-16

x2-3x2=-16-2

-2x2=-18

x2=9

x=±3

x1=-3

x2=3


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. december 2019 af Quarr

Løsning af ligning:

x2+2=3x2-16

x2+2-2=3x2-16-2

x2=3x2-18

x2-3x2=3x2-18-3x2

-2x2/-2=-18/-2

x2=9

(√x)2=√9

x=3

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Det er lige præcis det der står i #1?

Hvorfor ikke bare stoppe tråden dér???


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

#3 Formlen i nederste linie er forkert.

Lx=-b±√d/2a er det samme som:

L_{x} = -b \pm \frac{\sqrt{d}}{2a}

Det skal være:

L_{x} = \frac{ -b \pm \sqrt{d}}{2a}

som kan skrives :

Lx=(-b±√d)/2a

Parentesen kan ikke undværes her!


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2019 af Quarr

ok

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Resultatet i 9# er i øvrigt mangelfuldt.

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. december 2019 af Quarr

Den  er alligevel lavet rigtigt

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Nej, den er ikke korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. december 2019 af Quarr

ok

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Disse “ligningsregler” (hvad det så end er) har intet med det at gøre.

Du mener at svaret er x = 3. Men det er et ufuldstændigt svar.

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. december 2019 af Quarr

Udregningerne mangler du

Det er ligningen:

x^2+2=3x^2-16

x^2 - 3x^2 = -16 - 2

Hvordan får du to over på højre side=?

Hvordan får du 3x2 over på venstre side=?

-2x^2 = -18

x^2 = 9

Hvordan får du -2x2 og 18 nedenunder til at være x2 og 9?

x = +-3

Hvordan har du fundet frem til x bare lige sådan? 

Eventuelt en metode....

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. december 2019 af Quarr

Der stod x2=9.

Hvordan kan x2 bare lige blive x og hvordan er 9 blevet til 3?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Der er ikke nogen metode. Det er bare (meget) simpel algebra.

Det er ikke din fremgangsmåde der er mangelfuld, men det er dit resultat.

Der er intet galt med det jeg skrev i #1.

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.