Fysik

Beregn afbøjningsvinklen

09. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder fast 

Vedhæftet fil: a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2020 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llll}a.&\tan(\theta )=\frac{l/2}{L}=\frac{\left (0.834\; m \right )/2}{1.25\; m}=0.3336\\\\&\theta =\tan^{-1}\left ( 0.3336 \right )=18.4\degree \end{array}


Svar #3
09. januar 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#2

                \small \small \small \begin{array}{llll}a.&\tan(\theta )=\frac{l/2}{L}=\frac{\left (0.834\; m \right )/2}{1.25\; m}=0.3336\\\\&\theta =\tan^{-1}\left ( 0.3336 \right )=18.4\degree \end{array}

Så er det bare vel divider bølgelængden med resultat a 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll}b.&d\cdot \sin(\theta _1)=1\cdot \lambda \\\\&d=\frac{\lambda }{\sin(\theta _1)}=\frac{632.8\; nm}{\sin(18.4\degree)}=2004.76\; nm=0.00200476\; mm\approx 0.002\; mm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2020 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llll}c.&N=\frac{1\; mm}{0.002\; mm}=500 \end{array}


Skriv et svar til: Beregn afbøjningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.