Matematik

fjerdegradspolynomiet

10. januar 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

Bestem tallet k, så fjerdegradspolynomiet P har netop 3 rødder P(x)=(x2 +8x)·(x2 −x+k).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2020 af Capion1

Fire opgaver er lagt i én strøm uden yderligere kommentarer.
Læs Betingelserne for brug af SP.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll}\textup{r\o dder bestemmes af:} &P(x)=\left (x^2+8x \right )\cdot \left (x^2-x+k \right )=0\\\\&x(x+8)\cdot \left (x^2-x+k \right )=0\\\\\textup{har r\o dderne}&x=\left\{\begin{matrix} -8\\0 \end{matrix}\right.\\\\\textup{hvorfor}&x^2-x+k=0\qquad \textup{kun m\aa \ have }\mathrm{\acute{e}}\textup{n rod}\\\textup{dvs}\\\textup{diskriminanten d=0}\\\textup{heraf kan k beregnes.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2020 af Soeffi


Skriv et svar til: fjerdegradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.