Matematik

Bestem tallet k så 4 grads polynomiet har netop 3 rødder

23. december 2019 af plip (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til opgaven som lyder sådan her

Bestem tallet k så 4 grads polynomiet P(x) har netop 3 rødder

P(x)=(x^2+8x)*(x^2-x+k)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2019 af StoreNord

Hvilke rødder skjuler der sig her?        (x^2+8x)
Jeg mener, hvornår er parentesen = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2019 af Capion1

P(x) = x(x + 8)(x2 - x + k)
Sidste parentes skal da have netop én rod, og hvornår har den det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2019 af StoreNord

Da den første parentes har rødderne 0 og -8, må den anden have 2 hvis de er 0 eller -8.
Men den må alternativt have en helt tredje rod.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2019 af Capion1

Der foreligger tre tilfælde:
       k indgår i diskriminanten for 2.grads funktionen i sidste parentes.
k < 1/4    :  fire forskellige reelle rødder
k = 1/  :   tre forskellige reelle rødder, den ene med multiplicitet to
k > 1/  :   to forskellige reelle - plus to kompleks konjugerede rødder


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2019 af Soeffi

#0.

Hvis k = -72, så har polynomiet rødderne -8 (dobbeltrod), 0 og 9.

Hvis k = 0, så har polynomiet rødderne -8, 0 (dobbeltrod) og 1.

Hvis k = 1/4, så har polynomiet rødderne -8, 0 og1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. december 2019 af Soeffi

#5...Hvis k = 1/4, så har polynomiet rødderne -8, 0 og1/2 (dobbeltrod).

Skriv et svar til: Bestem tallet k så 4 grads polynomiet har netop 3 rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.