Matematik

Differentialregning

12. januar 2020 af MajaXm - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg skal løse nogen matematik opgaver der omhandler differentialregning. 

Der er dog en opgave jeg ikke helt kan finde ud af. 

Denne opgave er vedhæftet, har løst opgave a og b, men ved ikke hvordan man løse c. 

på forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2020 af peter lind

se i din formelsamling nr. 130 side 24


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af peter lind

Skriv formlen for en vikålig tangent og sæt x=-3 og og y = 10. Derved får du en ligning i x0


Svar #4
12. januar 2020 af MajaXm

#3

Skriv formlen for en vikålig tangent og sæt x=-3 og og y = 10. Derved får du en ligning i x0

Ja, men jeg skal jo finde alle de tangenter får f(x) der går gennem punktet. Det er jo ikke et punkt der ligger på grafen for f. 

Hvis jeg bruger tangentens ligning får jeg jo kun en funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af peter lind

Hvis du sætter x=-3 og y=10 får du

f'(x0)(-3-x0) + f(x0) = 10

altså en ligning til at bestemme x0


Svar #6
12. januar 2020 af MajaXm

#5

Hvis du sætter x=-3 og y=10 får du

f'(x0)(-3-x0) + f(x0) = 10

altså en ligning til at bestemme x0

Men så får jeg vel kun en ligning, der står at jeg skal finde flere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2020 af peter lind

x0 har flere løsninger og dermed bliver der flere tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2020 af ringstedLC

#6 (og #7): Både og; "Bestem en ligning for de tangenter...". Jeg får kun en løsning, men havde der været flere fx ved et andet punkt, ville alle x0'erne være dukket op. Prøv fx med:

\begin{align*} 200 &= f'(x_0)\cdot (-5-x_0)+f(x_0) \\ x_0 &=\left\{\begin{matrix} ?\\?\\ ? \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.