Fysik

bølger

13. januar 2020 af fridalun - Niveau: B-niveau

jeg har vedhæftet en fil med nogle fysik opgaver om bølger. Jeg er virkelig lost og har kun lavet 5.1 opgave 1. Alt andet virker umuligt for mig. Er der en venlig sjæl herinde der kan hjælpe mig på en pædagogisk måde med at komme igennem opgaverne, sådan step for step? vil så gerne forstå 


Svar #1
13. januar 2020 af fridalun

?


Svar #2
13. januar 2020 af fridalun

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{ opgave 5.1}\\&\frac{\sin(i)}{\sin(b)}=n_{plexi}\\\\&\sin(b)=\frac{\sin(i)}{n_{plexi}}=\frac{\sin(40\degree)}{1.49}\\\\\textup{brydningsvinklen:}&b=\sin^{-1}\left ( \frac{\sin(40\degree)}{1.49} \right )\\\\\\\textup{forskydning:}&d=\frac{\sin(i-b)}{\cos(b)}\cdot \textup{klodsbredde} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textup{opgave 5.2}&\\&\textup{i luft:}&\tan\left ( \varphi _1 \right )=\frac{\frac{21.0}{2}}{40.2}\\\\&&\varphi _1=\tan^{-1}\left (\frac{\frac{21.0}{2}}{40.2} \right )=14.6383\degree\\\\&&d=\frac{1\cdot \lambda }{\sin(\varphi_1)}=\frac{632.8\; nm }{\sin(14.6383\degree)}=2504\; nm\\\\\\&\textup{i vand:}&\tan\left ( \varphi _1 \right )=\frac{\frac{15.8}{2}}{40.2}\\\\&&\varphi _1=\tan^{-1}\left (\frac{\frac{15.8}{2}}{40.2} \right )=11.1179\degree\\\\&&\lambda =d\cdot \sin(\varphi_1)=\left ( 2504\; nm \right )\cdot \sin(11.1179\degree)=482.8\; nm\\\\\\&&n_{vand}=\frac{\lambda_{luft}}{\lambda_{vand}}=\frac{632.8\; nm}{482.8\; nm}=1.31 \end{array}


Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.