Matematik

aflevering

14. januar 2020 af Maria1306aabenraa - Niveau: C-niveau

Hej er der en venlig sjæl, som ville hjælpe mig at løse denne opgave, da jeg ikke rigtige kan finde frem til svaret. Opgaven ses herunder:

Grafen for en funktion med form f(x)=ax^2+bx+c er skitseret nedenfor. Og d=b^2-4ac 

Konkuldere så meget som mugligt om både a,b,c og d ud fra grafen (fortegn, lig nul eller forskellige fra nul). 

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2020 af AMelev

Du må lægge et billede af grafen op, ellers kan vi jo ikke konkludere ud fra den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2020 af AMelev

                                         
Grafen skærer ikke x-aksen, så der er ingen nulpunkter, altså er diskriminanten d < 0.
Grafen skærer 2.aksen i en positiv værdi, så c = f(0) > 0
Parablen har grenene opad, så a > 0.
Toppunktets 1.koordinat -b/(2a) > 0, så -b > 0 ⇔ b < 0.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.