Andre fag

Gode råd til at huske at huske indholdet af en tekst i alle fag.

18. januar kl. 09:37 af Snib - Niveau: B-niveau

Hej

Nogle der har nogle gode råd til bedre at kunne huske indholdet af en given tekst, hvad end det er en novelle der skal analyseres eller mave-tarm kanalen der skal forklares.

Er der en måde at læse på der er mere effektiv, jeg tænker på, skal jeg fokusere på detaljerne, altså slå alle de fagtermer, ord op jeg ikke forstår. 

Jeg synes ikke jeg har meget forhåndviden og er kun lige startet på HF. Hvordan griber man ny læring bedst an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar kl. 10:17 af mettemettemette

Du kan ikke huske en tekst du ikke forstår, så ja, du bliver nødt til at begynde med at slå alle de ord op du ikke forstår. En god fidus er at skubbe teksten fra dig, når du har forstået den og forsøge at genfortælle indholdet kort med dine egne ord. Kan du ikke det, må du læse den igen. Jeg skal læse en tekst 4-5 gange før den sidder fast begrebsmæssigt. Meget mere før jeg kan redegøre for den.

Du behøver ikke være bange for ikke at huske teksten for jo mere du arbejder med den, jo mere vil den gå ind i hovedet. Jeg havde det ligesom dig til min første eksamen. Det var samlet biologi/kemi/geografi, og jeg skulle kunne redegøre for indholdet i min egen klimarapport foran tre lærere og en censor - uden at kigge i rapporten og kun med et ark med få stikord. Jeg var fuldstændig sikker på, at jeg intet kunne huske, men efter at have arbejdet med den, prøvede jeg at genfortælle den for mig selv hver gang jeg gik tur med min hund, og til min store glæde kunne jeg pludselig huske mere og mere for hver gang. Det blev et 10-tal.

Den store forhindring er, hvis du tror, at du ikke kan lære noget udenad. Da det først gik op for mig, at ting faktisk hang fast i hovedet hvis jeg læste (og forstod) dem tit nok, blev det spændende at lære.


Svar #2
19. januar kl. 10:57 af Snib

Hej mettemettemette. Tusind tak for dit svar:)


Skriv et svar til: Gode råd til at huske at huske indholdet af en tekst i alle fag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.