Fysik

Fysik

20. januar 2020 af masse1234 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med dette fysik spørgsmål?

4 Mekanisk energi
En bold med massen 55 gram kastes lodret op i luften med hastigheden 30^.

a. Hvor højt kastes bolden op i luften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

E_mek,oppe = E_mek,nede

Hvad er E_pot ved jorden? Hvad er E_kin i max-højden?

Svar #2
20. januar 2020 af masse1234

Hej, tak for svar. Men kan du måske hjælpe med hvordan det skal beregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

E_pot = mgh

E_kin = 1/2mv^2

E_mek = E_kin + E_pot

Opstil ligningen jeg nævnte i forrige kommentar og forkort den. Isoler herefter h_oppe.

Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.