Kemi

Angiv forholdet

24. januar 2020 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Jeg forstår virkelig ikke hvad der menes med følgende opgave og hvordan den skal løses.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Screenshot_24.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2020 af Heptan

Du skal slå pKa op for glutaminsyre ... den er sørme 9,47. Da pH = pKs gælder der, jf. pufferligningen, at forholdet mellem dem er 1:1. Dvs svarmulighed 3.

Hvis du gerne vil beregne det i stedet, så sæt tallene ind i pufferligningen, og isoler brøken.

pH = pKs + log ([B]/[S])

Sæt [B]/[S] = x i lommeregner, isolér for x, så får du x = 1


Skriv et svar til: Angiv forholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.