Matematik

Find a, b og c i et 3.gradspolynomium

26. januar 2020 af JesperPagn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=a*x^3+b*x^20c*x+10

Ved design af en rutsjebane skal en del af rutsjebanen have form som den del af grafen for f, der ligger mellem punkterne A og B. Rutsjebanen skal være vandret i punkterne A og B. Desuden skal rutsjebanen røre jorden i punktet B.

a) Bestem a, b og c

Se hele opgaven med graf i bilag-


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2020 af peter lind

Du kan opstille 3 ligninger i a,b og c og løs dem

f'(0) = f'(20) = 0

f(20) = 0


Svar #3
26. januar 2020 af JesperPagn (Slettet)

men er f'(0) ikke c, og c er 10?. Men det giver jo ikke nogen mening når der ikke er nogen stigning i f'(0)?


Svar #4
26. januar 2020 af JesperPagn (Slettet)

sos


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2020 af peter lind

Du misfor resultatet f'(0) = c = 0 og ikke 10. Det er ikke en andengradsligning og du kan ikke bare overføre navnene til noget andet


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2020 af JeppeKaufmann (Slettet)

Brandvarmt gutterne


Skriv et svar til: Find a, b og c i et 3.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.