Matematik

sandsynlighed HJÆÆÆLP

27. januar 2020 af nulle6876 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har meget svæt ved dette emner er der en venlig sjæl der ville hjælpe med disse opgaver, jeg kan ikke komme videre.

om en bestemt sygdom intages, at 1 ud af 10000 personer rames af sygdomen. En by med 62000 indbyggere rammes af sygdommen.

a) Bestem sansynligheden for, at netop 2 indbyggere i byen rammes af sygdommen 

b) Bestem de mest sansynlige antal indbyggere, der vil rammes af sygdommmen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af AMelev

X = Antal, der rammes af sygdommen
X er binomialfordelt med antalsparameter n = 62000 og sandsynlighedsparameter p = 1/10000

a) P(X = 2) jf forrige opgave

b) Det mest sandsynlige antal er midddelværdien, hvis det er et helt tal. FS side 31 (189)
Ellers er det et af de to hele på hver sin side af middelværdien. Bestem sandsynlighederne for hver af disse.

Da n er meget stor, kan binomialfordelingen med rimeligehed approksimeres til nomalfordelingen N(μ,σ).
Se FS side 32 (192). Du kan derfor i stedet bruge frekvensfunktionen for den, men det er ikke lettere.

Du skulle gerne nå frem til, at 6 er det mest sandsynlige antal sygdomsramte.


Skriv et svar til: sandsynlighed HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.