Matematik

forklaring om ligninger

27. januar 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Nedenfor er der en række omskrivninger, der viser en korrekt løsning af ligningen 

10x-14 = 6x -2 

Forklar linje for linje, hvordan løsningen fremkommer brug bla udtryk "Der er trukket fra begge sider af lighedstegnet" skriv forklaringen for hver linje: 

linje 1: 10x-14=6x-2          Forklaring: ligningen skrives op 

linje 2: 4x -14=-2               Forklaring: 

linje 3: 4x=12                    Forklaring: 

linje 4:  x =3                      Forklaring:


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2020 af PeterValberg

2) 6x subtraheres på begge sider

3) 14 adderes på begge sider

4) begge sider divideres med 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. januar 2020 af l24 (Slettet)

Tusind tak :) 


Skriv et svar til: forklaring om ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.