Matematik

omvendt proportionalitet

28. januar 2020 af smisch - Niveau: B-niveau

Hej, har en opgave der lyder: 

For en bestemt gas er trykket af gassen omvendt proportional med volumen af gassen. Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 7923. 

Indfør passende variable, og opstil et udtryk for trykket af gassen som funktion af volumen af gassen. 

________________________________________________________________________________

K = 7923 

k = x*y ( k = p*V)  

7923 = p*V  ( skal jeg så selv finde på fiktive tal at insætte ??) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2020 af peter lind

Nej du skal bare dividere den sidste linje V, så har du facit


Svar #2
28. januar 2020 af smisch

så p = 7923 / V ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2020 af peter lind

ja


Svar #4
28. januar 2020 af smisch

super, mange tak :) 


Skriv et svar til: omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.