Matematik

Hjælp til vinkel vektorer

30. januar 2020 af amandapeter (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er i gang med en opgave osm jeg simpelhen sidder fast ved, den lyder:

Bestem vinklen mellem de to vektorer hvis t sættes til 2

a=\binom{2}{t+1} b=\binom{t-1}{3}

jeg har prøvet at regne det ud med

\frac{\vec{a}*\vec{b}}{ |\vec{a}|*|\vec{b}|}

og ender så med at få 

\frac{11}{0,96}=11,45

jeg er ikke sikker på hvad jeg gør forkert..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2020 af Capion1

a = (2 , 3)     b = (1 , 3)
cos v = a • b  / ( |a||b| )


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2020 af AMelev

Skalarproduktet er korrekt, men hvordan har du fået produktet af længderne til at give 0.96?
Hvis du tegner dem, kan du se, at det ikke kan passe.
|a| ≥ 2 og |b| ≥ 3 uanset t-værdi.
Længde af vektor: Se FS side 10 (45).


Skriv et svar til: Hjælp til vinkel vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.