Matematik

Vektorfunktioner

02. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er dette korrekt?

Opgave 1

b. Skæringspunkterne med x-aksen er (0;-14,63324958),(0,4),(0:9,366750418).
Skæringspunkterne med y-aksen er (0,2) og (0;-0,4).


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af mathon

   Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af ringstedLC

Skæringerne med y-aksen er korrekte (0;...).

Bl. a. derfor kan skæringerne med x-aksen ikke være korrekte (0;...).


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2020 af mathon

skæring med x-aksen
kræver:
                        \small \small \begin{array}{lllll}&0.1t^3+0.2t^2-t=0\\\\&0.1t\cdot \left (t^2+2t-10 \right )=0\\\\&t=\left\{\begin{array}{lll} -1-\sqrt{11}\approx -4.3166\\0\\-1+\sqrt{11}\approx 2.3166 \end{array}\right. \end{array}


Svar #4
02. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Bliver skæringerne med x-aksen så:

(-14,63324958;0),(4;0),(9,366750418;0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2020 af mathon

skæringspunkter
med x-aksen:
                          \small \begin{array}{llll} &\overrightarrow{s}(-1-\sqrt{11})=(-14.633,0)\\\\&\overrightarrow{s}(0)=(4,0)\\\\&\overrightarrow{s}(-1+\sqrt{11})= (-1.3668,0) \end{array}


Svar #6
02. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

De to første skræingspunkter får jeg også, men hvordan får du den sidste til (-1,3668;0)? Jeg får den til 9,366750418


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2020 af ringstedLC

#6: Du sjusker; især med "-".

\begin{align*} x(t) &= -t^2+4 \\&= {\color{Red} -}(-1+\sqrt{11})^2+4 \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.