Matematik

kryptering

03. februar 2020 af matematikkkkkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

sidder med en opgave om krypering og dekryptering der lyder:

A L I C E oversættes til 11 22 19 13 15

vælg krypteringsnøglen p = 41 og e = 11

a) bestem dekrypteringsnøglen d

b) krypter ALICE og dekrypter det sendte budskab.

jeg har fået krypteret A men kan simpelthen ikke finde ud af at dekryptere det? kan nogle hjælpe med dekrypteringen?

det jeg har lavet indtil videre:

Kryptering af A:

11^e =11^11

11^11=11^2·11^2·11^2·11^2·11^2·11=121·121·121·121·121·11=39·39·39·39·39·11=1521·1521·429=4·4·19= 304 mod 41=17


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind

Kan du ikke vedlægge den originale tekst. Det ser nemlig mærkeligt ud


Svar #2
03. februar 2020 af matematikkkkkk (Slettet)

#1

Kan du ikke vedlægge den originale tekst. Det ser nemlig mærkeligt ud

det er den præcise tekst fra bogen af 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af peter lind

Det mærrkelige er at krypteringsnøglen er to tal, hvor det ene n er produktet af to primtal p og q og det andet tal er et helt tal e som skal være invertibel i restklassen odulo n


Skriv et svar til: kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.