Fysik

Mekanik

03. februar 2020 af Finnersejest - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg dette??

en cyklist nærmer sig en 9 meter bakke

A) Hvor hurtigt skal cyklisten mindst køre for at nå over bakken uden at træde i pedalerne når der kan ses bort fra gnidning?

B) Hvor høj en bakke kan en cyklist passere uden at bruge pedalerne hvis hans starthastighed er 30 km/t igen ses bort fra gnidning


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}A)\\&\textup{energiligning:}&\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{min}}^2=m\cdot g\cdot h\\\\&&\frac{{v_{min}}^2}{2}=g\cdot h\\\\&&v_{min}=\sqrt{2\cdot g\cdot h}\\\\&&v_{min}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 9\; m \right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}B)\\&\textup{energiligning:}&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h\\\\&&\frac{v^2}{2}=g\cdot h\\\\&&h=\frac{v^2}{2g} \end{array}


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.