Matematik

Nogen der kan hjælpe?

04. februar 2020 af r0c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare;
 

Omskriv naturlig tale til en negativ vækst og en positivt vækst (funktion)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2020 af StoreNord

Omskriv naturlig tale           ?

Mener du ikke naturlige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2020 af Capion1

En negativ vækst kan f.eks. beskrives med en eksponentialfunktion,
f (x) = bax  hvor  0 < a < 1  ∧  b > 0  ∧  x ∈ R


Svar #3
04. februar 2020 af r0c (Slettet)

Hvad med en positiv vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2020 af Capion1

# 3
Når a > 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2020 af AMelev

Måske har jeg misforstået problemstilliingen, men jeg opfatter det, som om du skal tage en sprogligt formuleret problemstilling og "oversætte" til matematisk, som fx nedenstående:

1) Annonce
Lej en bil hos BilLigBob. Du skal kun betale 100 kr plus 3 kr. pr. kørt km.
Bestem sammenhængen mellem lejepris og kørselslængde.
x = antal kørte km
f(x) = pris (målt i kr.)
f(x) = .......

2) Moster Dorte giver Katrine et gavekort på 500 kr. til at købe strikkegarn for.
Hvordan afhænger restbeløbet på gavekortet af købte garnkøbet, når garnet koster 20 kr. pr. nøgle.
x = antal garnnøgler
f(x) = Restbeløb på gavekortet
f(x) = ......

Er det i stil med dette, du mener? 
Hvis ja, så har du garenteret en massse eksempler i de opgaver, du er blevet udsat for.
Ovenstående er eksempler på voksende (a >0) og aftagende (a < 0) lineær vækst.
Tilsvarende eksponentielle er af typen ".... vokser med ...% pr. år" eller  ".... aftager med ...% pr. år".


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.