Fysik

Densitet

05. februar 2020 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens. 

Jeg har to opgaver jeg håber i kan hjælpe mig med. Er gået helt i stå med dem. De lyder således 

a) Bestem densiteten af et lod, som er en legering lavet af 30.00 g aluminium og 70,00 g bly

b) Hvor mange % af rumfanget udgøres af aluminium. 

Håber folk kan vise mig hvordan man gør. Er gået i stå med disse to opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2020 af MandenMedMangeHatte

Der mangler vist nogle væsentlige detaljer før opgaven kan løses.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llccc}a)\\&\textbf{volumen aluminium}&&\textbf{volumen bly}\\&\frac{30.00\; g}{2.70\; \frac{g}{cm^3}}=11.11\; cm^3&&\frac{70.00\; g}{11.34\; \frac{g}{cm^3}}=6.17\; cm^3\\\\&\textup{densitet:}\qquad \varrho =\frac{(30.00+70.00)\; g}{(11.11+6.17)\; cm^3}\\\\& \qquad \quad \: \: \: \qquad \varrho =5.79\; \frac{g}{cm^3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Slå densiteten af de to metaller op. Regn rumfangene af de to mængder ud. Adder rumfangene for sig og masserne for sig. Divider den fundne masse med det fundne rumfang. Husk enheder hele vejen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2020 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll}b)\\&\textup{aluminium-volumen i pct.}&\frac{11.11\; cm^3}{(11.11+6.17)\; cm^3}\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2020 af ringstedLC

a) Loddet har massen 30 (g) + 70 (g). Beregn volumet.


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.