Matematik

Bestem monotoniforholdene for f(x)

06. februar 2020 af akse04401 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej(:

jeg skal bestemme monotoniforholdene for f(x). Dette er funktionen jeg skal bestemme dem for f(x)=x+1-ln(x) , x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2020 af AMelev

Bestem først f '(x) og løs så ligningen f '(x) = 0.
Indsæt så x-værdier på hver side af nulpunktet for at bestemme fortegn for f '.
"Oversæt" det til monotoni for f.
Tip: (ln(x))' = 1/x og ln(x) = 0 ⇔ x =1.

Hvis du må benytte hjællpemidler, kan du også på grafen for f, se om det fundne nulpunkt for f ' er et max- eller min-sted og angive monotoniforholdene for f ud fra grafen.
Under alle omstændigheder kan du bruge grafen til tjek.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2020 af PeterValberg

Se video nr. 8 - 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.