Matematik

Vektorfunktioner

08. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2020 af peter lind

Brug at (x'(t), y'(t) ) prikket med normalvektoren er 0


Svar #3
08. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Kan du vise det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} &\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{s}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix} \\\\&\begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #5
08. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Men hvad gør man bagefter? Hvordan kan jeg ud fra det, bestemme koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2020 af mathon

                                   \small \begin{array}{llll} &\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{s}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix} \\\\&\begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}=0\\\\&2t\cdot 3+3\cdot(- 2)=0\\\\&t-1=0\\\\&t=1\\\\\textup{punkt:}&P(1^2,3\cdot 1-1)=(1,2) \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.