Kemi

Densitet

10. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

23,0 g aluminium fylder 8,52 cm3

Alle spørgsmålene skal bevares med udregninger:

a) Hvad er densiteten af aluminium?

b) Hvad er massen af 17,23 cm3 aluminium?

c) Hvor meget fylder 145,6 g aluminium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af mathon

grundligning:
                          \small m=V\cdot \varrho


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2020 af mathon

                          \small \begin{array}{llll} a)&\varrho =\frac{m}{V}\\\\b)&m=V\cdot \varrho \\\\c)&V=\frac{m}{\varrho } \end{array}


Svar #3
10. februar 2020 af Jamulla

Er dette så rigtigt?

a) P = m/V = 23,0g / 8,52 cm3 = 2,702 g/cm3

b) m = V*P = 8,52 cm3 * 2,702 g/cm3 / 17,23 cm3 = 1,336 cm3

c) V = m/p = 1,336 cm3 / 2,702 g/cm3 * 145,6 g = 71,99 g eller 8,52 cm3 / 23,0 g * 145,6 g = 53,93 g


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.