Matematik

binominalfordeling

11. februar 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har forsøgt at lave denne opgave med binominalfordeling, men det jeg har beregnet ser helt forkert ud.

Jeg forstår ikke, når der står i formlen /r!(n-r)!. I forhold til (n-r)! skal jeg så gange (4-1)*(3-1)*(2-1)... eller?

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: binominalfordeling.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2020 af peter lind

I  skal der stå 2!*(4-2)! = 2*1*2*1 =4, 4! = 4*3*2*1 = 24

P(X=2) = (24/4)*0,12*(1-0,1)2 =


Svar #3
11. februar 2020 af Stjerneskud2016

Tak!

Hvordan kan det være at r=2? Vil det sige at r er altid den værdi man skal finde når der står (X=x), er r=x?

Er det ikke antal successer, fordi jeg tænkte at hvis antalsparametr er 4 er det 1/4 at værdien bliver 2, så r=?

peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2020 af peter lind

Det er altid x når P(X=x) Den første del af frmlen er i virkeligheden antal måder man kan x ud af n.

se din formelsamling formel 233 side 29. Du kan også se https://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen  og for et bevis for formlen den tilsvarende engelske https://en.wikipedia.org/wiki/Binomial_distribution


Skriv et svar til: binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.