Matematik

HJÆLP TIL EN KOMBLICERET LIGNING

15. februar 2020 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Please anyone!  Undersøg om x=4 er løsningen? Jeg mener nej. Håber I kan løse gåden for mig!

Ligningen lyder således:

5x+4=3*2^x   hvordan skal den udregnes og er det løsningen x=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2020 af MandenMedMangeHatte

Indsæt 4 på x's plads i ligningen, og se om den er sand.

Du kan afgøre om ligningen er sand, hvis resultatet ikke er en modsigelse.

Får du fx et resultat som 4 = 2+2 , så er ligningen sand.

Hvis du ender med et resultat som fx 24 = 48 , så er ligningen ikke sand, og så er det ikke en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 5x+4 &\;,\;3\cdot 2^x \\ 5\cdot 4+4 &\;,\;3\cdot 2^4 \\ 24 &\;,\;3\cdot 2^2 \cdot 2^2\\ 24 &\;,\;48 \\ x &\neq 4 \end{align*}

Samme opgave i tråden: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1910134

Bliv i tråden og undlad store bogstaver!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL EN KOMBLICERET LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.