Matematik

en retvinkel trekant - matematik

15. februar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan ville en retvinklet trekant, hvor den ene side er 1/3 af den anden side se ud?

Kan du tegne/vise det til mig?:)

- Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2020 af mathon

én vinkel er \small \tan^{-1}\left ( 3 \right )=71.6\degree


Svar #2
15. februar 2020 af annonym368 (Slettet)

#1

én vinkel er \small \tan^{-1}\left ( 3 \right )=71.6\degree

Det er det jeg ikke forstår. Ville du ikke tegne den for mig? så jeg får et overblik, på hvordan den skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2020 af mathon

Hvis den mindste katete er x
er den anden katete 3x
og hypotenusen
                              c2 = x2 + (3x)2 = 10x2

                                      c = √(10)·x

Vælg selv x
og beregn de øvrige sider.


Skriv et svar til: en retvinkel trekant - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.