Matematik

parablen

18. februar 2020 af anders1244 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, et bud? 

a: andengrads ligning?

b: kræves en forskrift og x1 eller 2 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af AMelev

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du spørger om, men.....

a) f(x) = a·x2 + b·x + c
Du kender 3 punkter på grafen, nemlig skæringspunkterne med 1.aksen og toppunktet, som ligger midt mellem nulpunkterne.
Så kan du opstille 3 lidninger med 3 ubekendte og løse dem mht. a, b og c, eller du kan benytte dit CAS-værktøj til at lave 2.gradsregression, hvis hjælpemidler er tilladt.

b) Bestem skæringspunktet (x1, 11.4) mellem linjen y = 11.4 og f(x). 
Bestem arealet mellem 10.4 og 14.4 af området under parablen og fratræk arealet af området mellem 10.4 og x1 og mellem parablen og linjen y = 11.4.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af AMelev

Hele opgaven kom ikke med i det vedhæfte billede i #1, så det er her.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2020 af AMelev


Skriv et svar til: parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.