Matematik

Rente og eksponentielle funktioner

18. februar 2020 af Zaggy - Niveau: 10. klasse
Hej nogle der kan hjælpe med disse 2 opgaver

PDF er lagt

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af Mathias7878

a) Brug renteformlen

K_n = K_0 \cdot (1+r)^n

hvor kn er beløbet på kontoen efter n terminer, k0 er startbeløbet, r renten og n antallet af terminer.

b) Brug igen overstående formel, hvor du nu kender kn til at løse en ligning med en ubekendt. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll}\textbf{b)}\\&&K_n=K_o\cdot (1+r)^n\\\\&&125000=100000\cdot (1+r)^5\\\\&&1.25=(1+r)^5\\\\&&1.25^{0.2}=1+r\\\\&&1.04564=1+r\\\\&&r=\frac{p}{100}=0.04564\\\\&&p=4.564\% \end{array}


Svar #4
18. februar 2020 af Zaggy

Så opgave a

Kn = 50000 • (1,035 • 3,5)5

Er det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2020 af Mathias7878

#4 næsten. Opgave a) skal være

K_n = K_0 \cdot (1+r)^n = 50'000 \cdot (1+0.035)^5 = \ ?

Bemærk, at renten, r, skal skrives som decimaltal. Ergo svarer en rente på 3,5 % til 0,035. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Rente og eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.